II Jornadas Reconstrucción Romana Blanda Aeterna (PROGRAMA)

domingo, 29 de agosto de 2010

MÚSICA

Per als romans la finalitat de la música era l´exaltació del gaudir dels sentits i la vida. Les celebracions musicals varen ser de gran importància en la vida dels romans; es donaven grans festes a les quals acudien nombrosos musics i alguns considerats "virtuosos" que arribaven de tot arreu de l´Imperi i que gaudien de condicions i tractes especials.
Els instruments solistes més utilitzats eren la lira (una espècie d´arpa la sonoritat de la qual era considerada signe de felicitat) i la citara (una variació de la lira més sonora, àmplia i profunda).

La varietat d´instruments s´utilitzaven també en el teatre i fins i tot en el Exercit Romà amb funcions especifiques per a les cerimònies i el combat.

SYNAULIA

Primer grup en dur a terme una reconstrucció dels instruments de l´è poca romana i que reprodueix el seu so original. Ha col.laborat amb multitud de museus i arqueòlegs; ha participat en diverses pel.lícules (Gladiator, Roma) i documentals de la RAI i la BBC. Ha editat dos CDs, del primer s´han extret dos temes per Gladiator.
Van oferir dos concerts a la Fira Romana.

Para los romanos la finalidad de la musica era la exaltación del goce de los sentidos y la vida. Las celebraciones musicales fueron de gran importancia en la vida de los romanos; se daban grandes fiestas a las que acudían numerosos músicos y algunos considerados "virtuosos" que llegaban de todas partes del Imperio y que gozaban de condiciones y tratos especiales.

Los instrumentos solistas más utilizados eran la lira (una especie de arpa cuya sonoridad era considerada signo de felicidad) y la citara (una variación de la lira más sonora, amplia y profunda). La variedad de instrumentos se utilizaban también en el teatro e incluso en el Ejército Romano con funciones específicas para las ceremonias y el combate.SYNAULIA
Fue el primer grupo en llevar a cabo una reconstrucción de los instrumentos de la época romana y que reproduce su sonido original. Ha colaborado en multitud de museos y arqueólogos; ha participado en varias películas (Gladiator, Roma) y documentales de la RAI y la BBC. Ha editado dos CDs, del primero, se extrajeron dos temas para Gladiator.
Ofrecieron dos conciertos en la Feria Romana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario